Ilmakuva Savonlinnan kaupungista. Edustalla vesistöä ja Olavinlinna, taustalla kaupungin keskustaa.

Savonlinnasta käsin

Punkaharju ja Putikko

Savonlinnasta käsin Punkaharjulla ja Putikossa on helppo käydä päiväseltään joko autolla tai vaikka pyörällä. Punkaharjulle pääsee myös kiskobussilla ympäri vuoden.

Punkaharjun harjutie kuvattuna ilta-auringossa. Kuvan keskellä kuljee kapea mäntyjen ympäröimä harjun päällä kulkeva tie. Harju on vesistön ympäröimä. Harjutie yhdistyy muihin metsäisiin harjuihin kauempana kuvassa.
Punkaharjun harjualueen läpi kulkeva maisematie on valittu Vuosisadan Tieksi. Kuva: Savonlinnan kaupunki
Maisemakuva Pisamalahden Linnavuoren päältä. Kuvassa näkyy vesistöä ja metsää, edustalla muutamia vuoren seinämässä kasvavia puita.
Pisamalahden Linnavuorelta Sulkavalta avautuu upeat maisemat. Kuva: Jere Hirvonen

Sulkava ja Puumala

Sulkava toimii myös hyvänä päiväretkikohteena Savonlinnasta käsin. Sulkavalta voi ajaa paluumatkalla hienon Vekaransalmen sillan kautta, jolloin matkaan voi yhdistää myös Putikon ja Punkaharjulla vierailun. Sulkavalta voi jatkaa matkaa vielä Puumalaan saakka ja siellä kannattaakin pysähtyä pidemmälle tauolle ettei koko päivä mene ajaessa. Jos haluaa paluumatkan eri reittiä pitkin, Puumalasta voi ajaa takaisin myös Mikkelin ja Juvan kautta tai hieman suorempaa reittiä pitkin Sulkavalle.

Ristiina ja Mäntyharju

Ristiinaan ja Mäntyharjulle pääsee helpoiten ajelemalla Juvan ja Mikkelin kautta. Mäntyharjulta jatkaa matkailutietä pitkin Ristiinan kautta Hurissaloon ja sieltä Anttolan kautta takaisin 5-tielle.

Ilmakuva Mäntyharjun kirkonkylältä. Edustalla Mäntyharjun kirkko, minkä takaa alkaa silmien kantamattomiin jatkuva metsä.
Mäntyharju on nimensä mukaan vanha mäntypitäjä. Kuva: Jere Hirvonen

Artikkelikuva: Savonlinnan kaupunki


Posted

in

by

Tags: