Pyöräilyreitit

Punatakkinen pyöräilijä pyöräilee maantien reunaa pitkin Vihreän kullan kulttuuritiellä.

Vihreän kullan kulttuuritie soveltuu myös pyöräilyyn. Matkailutie kulkee pääasiassa maanteitä pitkin ja tienpientareet ovat paikka paikoin hyvin kapeat. Matkailutielle pyörällä lähtiessä tuleekin huomioida pyöräilyturvallisuus ja asianmukainen varustus.

Jos 250km mittainen pyöräretki ei innosta, matkailutien varrelta löytyy myös useampia lyhyempiä pyöräilyreittejä. Sähköpyörällä matka taittuu vielä kevyemmin ja sähköpyöriä vuokraavia tahoja löytyy reitin varrelta useampia. Pidempää sähköpyöräretkeä suunnitellessa kannattaa muistaa akun kesto.


Mäntyharju-Repovesi maastopyöräilyreitit

Mäntyharjulta käsin voi pyöräillä 32km mittaista maastopyöräreittiä pitkin Repovedelle. Ensimmäiset 22km reitistä on rakennettua maastopyöräreittiä Mäntyharjun puolella ja suurimman osan lopuista 10 km on hiekkatietä Kouvolan puolella. Paluumatka taittuu samaa reittiä takaisin, osin patikointiosuuksille vaihtaen tai vaikka esimerkiksi junalla Kouvolasta Mäntyharjulle.

Lue reitistä lisää TÄÄLTÄ.

Puumalan saaristoreitti

Puumalan saaristoreitti on 60 km mittainen pyöräilyreitti Puumalassa, missä pääsee ihastelemaan upeita saaristomaisemia. Saaristoreitillä pääset pyöräilemään maanteitä sekä hiekkateitä pitkin ja pääset myös lossin kyytiin. Pyöräilyreitin varrelle jää myös useampi Vihreän kullan kulttuuritien kohde ja majoitus- ja ravintolapalveluita tarjoava yritys, missä voi pysähtyä tauolle.

Lue reitistä lisää TÄÄLTÄ.

Puumalan saaristoreitin karttakuva
Pihlajaveden polkaisu pyöräreitin karttakuva

Pihlajaveden polkaisu

Savonlinnan päässä Vihreän kullan kulttuuritietä löytyy uusi 75 km mittainen Pihlajaveden polkaisu -pyöräreitti.
Tämä pyöräreitti tarjoaa upeat pyöräilymaisemat Saimaan äärellä.

Lue reitistä lisää TÄÄLTÄ.


Artikkelikuva: Visit Saimaa


Posted

in

by

Tags: